Sharm el Sheikh

Turistické středisko Sharm el Sheikh je často označován za  perlu mezi egyptskými turistickými centry. Skládá se ze třech zátok –…

Turistické středisko Sharm el Sheikh je často označován za  perlu mezi egyptskými turistickými centry. Skládá se ze třech zátok – Shark Bay, Naama Bay a Maya Bay spolu s Hatabou. Za svoji oblibu Sharm el Sheikh vděčí výbornému položení, křišťálově čistému Červenému Moři, které zde hraje všemi barvami blankytu a nádherně barevným korálovým útesům. Podmořské korálové zahrady a slunečné písečné pláže každý rok přitahují obrovská množství turistů z celého světa a to jak těch lačných slunění, tak těch, kterým jde hlavně o dobré potápění.

Obecně je Sharm el Sheikh pravděpodobně tím nejdůležitějším turistickým centrem v zátoce a je také často využíván pro různé mezinárodní konference, proto se nelze divit, pokud zrovna ve chvíli pobytu bude několik ulic uzavřených, protože zrovna se tam koná nějaké důležité setkání. Sharm el Sheikh také patří mezi velmi oblíbené cíle potápěčů z celého světa zvláště z důvodu blízkosti podmořské rezervace Ras Muhamed (v roce 2004 byla dokonce vyhlášena nejkrásnější podmořskou rezervací na světě, takže asi je naprosto jasné, že podmínky pro potápění zde budou naprosto luxusní). Přímo v Sharmu milovníci večerního relaxu najdou i mezinárodní Planet Hollywood a Hard Rock Cafe nebo mohou zkusit své štěstí v kasínech.  Odvážní mohou vyzkoušet potápění se žraloky v Sharks Bay a milovníci motorismu noční jízdu na čtyřkolkách.

Obecné Informace

Sharm el Sheik se nachází v jižní části Sinajského poloostrova přibližně 80 kilometrů od biblicky slavné Hory Sinaj. Město vzniklo po rozce 1967 během izraelské okupace Sinaje – tehdy se jmenovalo Ofira (a tento název Sharm nesl až do roku 1982). V roce 1976 zde bylo otevřeno letiště – které se nacházi 20 kilometrů od města. Hlavní dělení města je na dvě čtvrti, Naama Bay a Old Market – původní část města ležící sedm kilometrů od Naama Bay, kterou se považuje za hlavní turistické centrum Sheikhu. V okolí Sharm el Sheikh je více než 500 hotelů.

Sharm El Sheikh – Dovolená a Ubytování


Komentáře

Jeden komentář: „Sharm el Sheikh“

  1. Sharm el Sheik považuji za nejlepší oblast z celého Egypta. Hurgada je velké město plné obchodů a Taba je výhodná jen pokud se chcete podívat do Izraele nebo do Jordánska (doporučuji). Navíc Sharm el Sheik má nejlepší moře z celého Egypta.